top of page
31.png

1E JAAR A

MET EEN STEVIGE BASIS ...

In de vakken van de algemene vorming bouw je verder op de leerstof van de voorbije jaren, ook al krijgen sommige vakken een nieuwe naam. Geschiedenis, godsdienst, mens & samenleving, natuurwetenschappen, talen ... in 1A bestudeer je en leer je de wereld in al zijn facetten kennen.

... VERKEN JE DE WERELD EN JEZELF

Daarnaast kan je in SAT ook uitblinken in enkele bijzondere vakken.

Zo zal je mogen proeven van verschillende onderzoeksprojecten: jij stelt de vragen, samen zoeken we naar een antwoord. In groep en met begeleiding van je leerkracht ga je op onderzoek! Zo ontdek je niet alleen je talenten maar ook je interesses.

Vind jij die wiskundige formules wel erg moeilijk? Krijg je de passé composé echt niet onder de knie? Tijdens de flexuren Frans, Nederlands en wiskunde krijg je de tijd en ondersteuning om dit even te hernemen en om sterker te worden. Of ben je al een ster in deze vakken? Dan hebben de leerkrachten nieuwe en meer uitdagende opdrachten voor jou klaar waar zowel creativiteit als brein voor nodig zijn. We leggen de lat voor jou net hoog genoeg.

Het groei-uur dient om samen met je klassenleraar te werken aan een toffe, positieve klassfeer! Maar er staat meer leuks op het groeiprogramma: zo leer je veilig navigeren in de digitale wereld. Internet is tof en zo willen we het houden! Je zal er ook ontdekken hoe je al die nieuwe leerstof moet verwerken zodat je echt ‘goesting’ krijgt in leren.

SAMEN STERK

Is er een probleem? Klein of groot? Je klassenleraar en zorgcoach zijn nooit ver weg om jou te helpen stevig in je schoenen te staan. Succes bereiken we namelijk samen. Wij willen dat het eerste jaar voor jou een boeiende reis wordt waarin je ontdekt waar jij sterk in bent maar vooral hoe mooi jij kan schitteren! Je goed voelen is voor ons topprioriteit!

WAT NA JE EERSTE JAAR

In 2A bouw je verder op de interesses en talenten die je in 1A van jezelf ontdekt hebt. Op die manier bereid je je ideaal voor om één van onze studierichtingen van de tweede en derde graad te beginnen. Alle keuzes liggen voor jou open!

In het 2e jaar heb je buiten de algemene vorming (25u.) 5 uren die je zelf kan kiezen uit volgende basisopties: 

- Maatschappij en Welzijn

- Economie en Organisatie

- Moderne Talen & Wetenschappen

- STEM-Wetenschappen

LESSENTABEL

bottom of page