top of page
9.png

Onderwijzen is onze core business, zouden de leerlingen van Business Education zeggen. Maar school lopen is meer dan alleen onderwijs. Onze school heeft ook aandacht voor de noden van onze leerlingen, voor de samenleving en de wereld rondom ons. 

We lijsten een aantal projecten en evenementen van onze school op die duidelijk maken dat onze school meer is dan onderwijs alleen.

Een groep Progressieve, Ruimdenkende en Ondernemende leerlingen die leuke activiteiten voor medeleerlingen op poten zetten, dat is het PRO-team.

Jeugdige ideeën zetten ze om in daden  en zo brengen ze wat pit in het dagelijkse schoolleven.

Afbeelding.png

Bewegen is super belangrijk. Op Sint-Angela zetten we in op de techniciteit van sport maar zeker ook op de beleving. Op onze school krijg je tijdens de lessen lichamelijke opvoeding en tijdens vrije momenten een ruim en gevarieerd aanbod aan sporten. We willen je laten proeven van sport en beweging in verschillende disciplines.

IMG-20210115-WA0004.jpg

In Sint-Angela werkte een team een beleidsvisie omtrent drugs en andere verslavende middelen uit.

Samen met de andere scholen uit de regio is een samenwerkingsproject opgericht rond Drugspreventie op School. De visietekst die hier het resultaat van was is verder uitgewerkt voor onze school.

Kopie van Zonder titel (1).png

Startviering in september, kerstbezinning, vastenactie ... De pastorale werkgroep zit niet stil. Wil je weten welke projecten we als school dit jaar ondersteunen? Klik dan snel door.

keien.JPG

Verbondenheid maakt positieve relaties mogelijk en versterkt het leren. Wij maken van onze school een veilige plek voor leerlingen waar ze zich welkom en verbonden voelen met anderen en waar ze zichzelf mogen zijn. Dit realiseren we door met elke klasgroep regelmatig te cirkelen.

Black and White Students

Peters en meters zijn leerlingen uit de derde graad die mee de leerlingen van het eerste jaar begeleiden. Ze zorgen niet enkel voor leuke activiteiten voor hun klasje, ze zijn ook een aanspreekpunt op de speelplaats. Ze moedigen hun klas aan voor de eerste evaluatieperiode en zorgen voor fijne schoolherinneringen vlak voor de vakanties.

Door naast een klasleraar nu ook een groepje leerlingen in te schakelen per klas, geven we de eerstejaars extra mogelijkheden om bij iemand terecht te kunnen met hun nieuwsgierige vragen.

IMG_0441X.JPG

De toekomst van onze planeet is bedreigd. Jongeren weten dat en willen er ook iets aan doen. Het is echter niet altijd duidelijk hoe ze hun steentje kunnen bijdragen. Onze school heeft zich daarom in 2005 geregistreerd als MOS school. Met het hele schoolteam, bouwen we aan een milieuvriendelijke en duurzame school.

MOS-schoollogo_web-234x437.png

In Sint-Angela Tildonk zit heel wat talent tussen de leerlingen en de leerkrachten.

 

Onze artiesten krijgen de kans hun podiumtalent te ontwikkelen en op regelmatige tijdstippen te tonen aan een publiek.

SatonStage9_edited.jpg

VIRTUELE RONDLEIDING

Op zaterdag 2 maart 2024 zetten we onze deuren open voor jullie. We laten je dan graag, op afspraak, kennismaken met onze leerlingen, personeel, onze studierichtingen en de warme SAT-sfeer hier op school. 

 

Wij leggen in een individuele rondleiding uit waar we voor staan en wat je van ons mag verwachten. Jij kan op je beurt vragen stellen om te zien of onze school bij jou past. 

 

Ondertussen kan je wel al onze virtuele rondleiding volgen. We trachten er ons SAT-gevoel zo goed mogelijk over te brengen zodat jij een goeie studiekeuze kan maken. 

IMG_1947.jpg
bottom of page