2e jaar A

logo_SAT.jpg

In het tweede jaar gaat de algemene vorming verder. Deze lesuren zijn voor alle leerlingen hetzelfde pakket. 

 

Daarnaast kies je in 2A voor één basisoptie:

Economie en Organisatie
Maatschappij en Welzijn
Moderne Talen en Wetenschappen
STEM-Wetenschappen

De basisopties zijn louter ontdekkend en oriënterend. Je proeft er van je gekozen domein en je keuze helpt je om aan het einde van het tweede jaar een goede studiekeuze te maken in de tweede en derde graad.
Welke basisoptie je ook volgt, in de tweede graad ligt elk studiedomein nog voor je open.

Lessentabel

Studiedomein

EERSTE GRAAD

Wat na de eerste graad?

Als je slaagt in het tweede jaar A, dan is er voor jou in het derde jaar een waaier aan mogelijkheden.

Welke basisoptie je ook volgde, je kan elke studierichting in de tweede graad aanvatten. Aan jou de keuze! 

Economie en Organisatie

Als je kiest voor Economie en Organisatie dan bestudeer en onderzoek je de economische en maatschappelijke actualiteit. Je leert meer over de rol van ondernemingen, consumenten en de overheid binnen onze samenleving. Je werkt hiervoor ook regelmatig met de computer.

Maatschappij en Welzijn

Bij Maatschappij en Welzijn leer je aandacht te hebben voor een persoonlijke en gezonde levensstijl. Je bestudeert ook hoe mensen zich gedragen in de maatschappij en hoe dat de samenleving beïnvloedt. Je oefent verder je sociale vaardigheden en leert steeds beter en correct communiceren. Al deze fenomenen ontdek je ook via praktische uitdagingen.

Bekijk onze vernieuwde schoolbrochure voor de eerste graad.

Moderne Talen en Wetenschappen

Heb je een brede interesse die uitgaat naar Moderne Talen en Wetenschappen, dan krijg je in deze optie extra uren om uitgedaagd te worden en te experimenteren. Op Sint-Angela bieden we in deze basisoptie 3 uur taal en 2 uur wetenschappen aan.

 

In de taaluren word je geprikkeld om vaardiger te worden in Nederlands, Frans én Engels. Je beleeft taal door er creatief mee aan de slag te gaan. In de uren wetenschappen word je vaardiger door wetenschappelijk-technische fenomenen uit het dagelijkse leven te onderzoeken.

STEM-Wetenschappen

In de basisoptie STEM leer je de wereld van wetenschap, technologie en wiskunde onderzoeken. Je krijgt een aantal uitdagingen voorgeschoteld en leert je ideeën om te zetten in creatieve ontwerpen. Je gebruikt de juiste gereedschappen en technieken en leert autonoom werken.

016 60 19 50

Kruineikestraat 5
3150 Tildonk
België

  • Facebook
  • Instagram