top of page
23.png

2E JAAR A

In het tweede jaar gaat de algemene vorming verder. Deze lesuren zijn voor alle leerlingen hetzelfde pakket. 

 

Daarnaast kies je in 2A voor één basisoptie:

Economie en Organisatie
Maatschappij en Welzijn
Moderne Talen en Wetenschappen
STEM-Wetenschappen

De basisopties zijn louter ontdekkend en oriënterend. Je proeft er van je gekozen domein en je keuze helpt je om aan het einde van het tweede jaar een goede studiekeuze te maken in de tweede en derde graad.
Welke basisoptie je ook volgt, in de tweede graad ligt elk studiedomein nog voor je open.

LESSENTABEL

BASISOPTIES

ECONOMIE EN ORGANISATIE

Als je kiest voor Economie en organisatie dan bestudeer en onderzoek je de economische en maatschappelijke actualiteit. Je leert, met behulp van ICT, over de rol van ondernemingen, consumenten en de overheid binnen onze samenleving, met als einddoel een ondernemend project. 

MAATSCHAPPIJ EN WELZIJN

In de basisoptie Maatschappij en welzijn willen we jongeren hun rol in en hun relatie tot de samenleving laten verkennen. Je bestudeert hoe mensen zich gedragen in de maatschappij en hoe dat de samenleving beïnvloedt. We hebben ook aandacht voor een persoonlijke en gezonde levensstijl. Je oefent verder je sociale vaardigheden en leert steeds beter en correct communiceren.

MODERNE TALEN EN WETENSCHAPPEN

Heb je een brede interesse die uitgaat naar moderne talen en wetenschappen, dan krijg je in deze optie extra uren om uitgedaagd te worden en te experimenteren. Op Sint-Angela bieden we in deze basisoptie 3 uur taal en 2 uur wetenschappen aan.

 

In de taaluren word je geprikkeld om vaardiger te worden in Nederlands, Frans én Engels. Je beleeft taal door er creatief mee aan de slag te gaan. In de uren wetenschappen word je vaardiger door wetenschappelijk-technische fenomenen uit het dagelijkse leven te onderzoeken.

STEM-WETENSCHAPPEN

In de basisoptie STEM leer je de wereld van wetenschap, technologie en wiskunde onderzoeken. Je krijgt een aantal uitdagingen voorgeschoteld en leert je ideeën om te zetten in creatieve ontwerpen. Je gebruikt de juiste gereedschappen en technieken en leert autonoom werken.

Bekijk onze vernieuwde schoolbrochure voor de eerste graad.

WAT NA DE EERSTE GRAAD?

Als je slaagt in het tweede jaar A, dan is er voor jou in het derde jaar een waaier aan mogelijkheden.

Welke basisoptie je ook volgde, je kan elke studierichting in de tweede graad aanvatten. Aan jou de keuze! 

bottom of page