12.png

LAPTOPPROJECT

EEN LAPTOP VOOR ELKE LEERLING

Onze samenleving is gedigitaliseerd. We gebruiken minder papieren bronnen, want de meeste info vinden we online. Correct en kritisch leren omgaan met deze informatie is een belangrijk aandachtspunt in alle vakken.

Daarom starten we in het schooljaar 2021-2022 met het laptopproject. Na 2 schooljaren willen we elke leerling uitrusten met een degelijke persoonlijke laptop. De aankoop van de laptops gebeurt door de school. Leerlingen betalen een gebruiksvergoeding per schooljaar. In september 2021 starten de leerlingen van het eerste en het derde jaar (en het vijfde jaar ov). Op die manier zal elke leerling vanaf het schooljaar 2022–2023 over een persoonlijke laptop beschikken.

TYPE TOESTEL

Elke leerling werkt met eenzelfde uniforme laptop die geoptimaliseerd is voor het onderwijs en bruikbaar voor alle leerlingen. We bieden een robuust toestel, geschikt voor zakelijk gebruik. Toestellen worden altijd vervoerd in een stevige beschermhoes zodat ze tegen een stootje kunnen bij intensievere verplaatsingen.

Waarom werkt iedereen met hetzelfde type toestel? Zo zijn er geen individuele verschillen meer: iedereen heeft hetzelfde toestel. Leerlingen en leraren kennen elkaars toestel en helpen elkaar.

De laptops zijn door de school uitgerust met de juiste software en krijgen het nodige onderhoud. Bij een defect is er ondersteuning beschikbaar op school. 

 

Tijdens de schoolvakanties staat een externe firma (Signpost) in voor herstellingen en onderhoud.

TECHNISCHE FICHE LAPTOP

• HP Probook 455: professionele laptop voor zakelijk gebruik

• 14” HD scherm (FHD)

• AMD Ryzen 5 processor

• 8 GB werkgeheugen

• 256 GB SSD

• batterij met lange levensduur (12 u. Rapid Charge)

• azerty-klavier

• Windows 10

• lichtgewicht

• inclusief stevige beschermhoes

KOSTPRIJS

In de prijs van het toestel zit het toestel, de stevige beschermhoes EN onderhoudscontract voor 4 jaren. Als er een defect is binnen de 4 jaren, wordt dit gerepareerd. Ook voor schade en diefstal zijn er bepalingen. 

Ouders kunnen kiezen tussen directe aankoop of huurkoop. (*)

  • Bij huurkoop betaal je een waarborg van +- 110 euro.  Je ontvangt het toestel bij de start van het schooljaar. Vanaf september betaal je via domiciliëring maandelijks +-18 euro en dat gedurende 46 maanden (4 jaren - 2 vakantiemaanden). De laatste 6 maanden van de huurperiode zijn gedekt door de waarborg. Pas na de huurperiode ben je eigenaar van de laptop.

  • Bij directe aankoop betaal je het volledige bedrag van +- 725 euro in een keer. Je ontvangt het toestel bij de start van het schooljaar en je bent eigenaar van de laptop.

(*) De aangeduide prijzen zijn richtprijzen. Meer concrete info volgt later.

NIEUW
30 MAART

NIEUWSBERICHT DIGISPRONG

Indien de aangekondigde Digisprong vanuit de overheid doorgaat, zullen deze middelen aangewend worden om de laptops voor de leerlingen te bekostigen. Het resterende bedrag zal door de school bekostigd worden. De laptop blijft eigendom van de school en wordt gedurende de periode van inschrijving uitgeleend aan de leerling. Leerlingen betalen een beperkte gebruiksvergoeding per schooljaar.
 

Meer concrete info volgt later.

 

Smartschool.jpg
instagram-6-256.png
facebook-7-256.png

016 60 19 50

Kruineikestraat 5
3150 Tildonk