top of page
12.png

LAPTOPPROJECT

EEN LAPTOP VOOR ELKE LEERLING

Onze samenleving is gedigitaliseerd. We gebruiken minder papieren bronnen, want de meeste info vinden we online. Correct en kritisch leren omgaan met deze informatie is een belangrijk aandachtspunt in alle vakken.

Daarom startten we in het schooljaar 2021-2022 met het laptopproject. Na een geleidelijke uitrol kunnen we elke leerling vanaf het schooljaar 2022-2023 uitrusten met een degelijke persoonlijke laptop. De aankoop van de laptops gebeurt door de school. Leerlingen betalen een huur per schooljaar. 

TYPE TOESTEL

TECHNISCHE FICHE LAPTOP

Elke leerling werkt met eenzelfde uniforme laptop die geoptimaliseerd is voor het onderwijs en bruikbaar voor alle leerlingen. We bieden een robuust toestel, geschikt voor zakelijk gebruik. Toestellen worden altijd vervoerd in een stevige beschermhoes zodat ze tegen een stootje kunnen bij intensievere verplaatsingen.

Waarom werkt iedereen met hetzelfde type toestel? Zo zijn er geen individuele verschillen meer: iedereen heeft hetzelfde toestel. Leerlingen en leraren kennen elkaars toestel en helpen elkaar.

De laptops zijn door de school uitgerust met de juiste software en krijgen het nodige onderhoud. Bij een defect is er ondersteuning beschikbaar op school. 

 

Tijdens de schoolvakanties staat een externe firma (Signpost) in voor herstellingen en onderhoud.

• HP Probook 455: professionele laptop voor zakelijk gebruik

• 15” HD scherm (FHD)

• AMD Ryzen 5 processor

• 8 GB werkgeheugen

• 256 GB SSD

• batterij met lange levensduur (12 u. Rapid Charge)

• azerty-klavier

• Windows 10

• lichtgewicht

• inclusief stevige beschermhoes

c07026103.png

KOSTPRIJS

De kostprijs van de laptop wordt gedragen door de school, mede mogelijk gemaakt door de Digisprong subsidies van de overheid. De laptop blijft eigendom van de school en wordt gedurende de periode van inschrijving uitgeleend aan de leerling. Leerlingen betalen een beperkte huur per schooljaar.
Toestellen worden gehuurd MET stevige beschermhoes.

277751_sized_544x500_rev_1.jpg

Hoe organiseren we dit op Sint-Angela? Welke visie zit er achter dit laptoproject? Wat moet je doen als er iets mis gaat? Hoe gebruiken we deze toestellen? 

De antwoorden op deze vragen vind je terug in onze laptopbrochure. 

LAPTOPBROCHURE

GEDRAGSCODE DIGITALE OMGEVING

Alleen als iedereen zich op een correcte en integere manier houdt aan richtlijnen en spelregels, kunnen we een goede werking van computers en netwerken voor de hele school garanderen. Daarom maakt deze gedragscode voor computergebruik deel uit van ons schoolreglement.

bottom of page