12.png

LAPTOPPROJECT

EEN LAPTOP VOOR ELKE LEERLING

Onze samenleving is gedigitaliseerd. We gebruiken minder papieren bronnen, want de meeste info vinden we online. Correct en kritisch leren omgaan met deze informatie is een belangrijk aandachtspunt in alle vakken.

Daarom starten we in het schooljaar 2021-2022 met het laptopproject. Na 2 schooljaren willen we elke leerling uitrusten met een degelijke persoonlijke laptop. De aankoop van de laptops gebeurt door de school. Leerlingen betalen een huur per schooljaar. In september 2021 starten de leerlingen van het eerste en het derde jaar en het vijfde jaar. Op die manier zal elke leerling vanaf het schooljaar 2022–2023 over een persoonlijke laptop beschikken.

TYPE TOESTEL

TECHNISCHE FICHE LAPTOP

Elke leerling werkt met eenzelfde uniforme laptop die geoptimaliseerd is voor het onderwijs en bruikbaar voor alle leerlingen. We bieden een robuust toestel, geschikt voor zakelijk gebruik. Toestellen worden altijd vervoerd in een stevige beschermhoes zodat ze tegen een stootje kunnen bij intensievere verplaatsingen.

Waarom werkt iedereen met hetzelfde type toestel? Zo zijn er geen individuele verschillen meer: iedereen heeft hetzelfde toestel. Leerlingen en leraren kennen elkaars toestel en helpen elkaar.

De laptops zijn door de school uitgerust met de juiste software en krijgen het nodige onderhoud. Bij een defect is er ondersteuning beschikbaar op school. 

 

Tijdens de schoolvakanties staat een externe firma (Signpost) in voor herstellingen en onderhoud.

KOSTPRIJS

De kostprijs van de laptop wordt gedragen door de school, mede mogelijk gemaakt door de Digisprong subsidies van de overheid. De laptop blijft eigendom van de school en wordt gedurende de periode van inschrijving uitgeleend aan de leerling. Leerlingen betalen een beperkte huur per schooljaar.
Toestellen worden gehuurd MET stevige beschermhoes.

• HP Probook 455: professionele laptop voor zakelijk gebruik

• 15” HD scherm (FHD)

• AMD Ryzen 5 processor

• 8 GB werkgeheugen

• 256 GB SSD

• batterij met lange levensduur (12 u. Rapid Charge)

• azerty-klavier

• Windows 10

• lichtgewicht

• inclusief stevige beschermhoes

c07026103.png
277751_sized_544x500_rev_1.jpg

LAPTOPBROCHURE

Hoe organiseren we dit op Sint-Angela? Welke visie zit er achter dit laptoproject? Wat moet je doen als er iets mis gaat? Hoe gebruiken we deze toestellen? 

De antwoorden op deze vragen vind je terug in onze laptopbrochure. 

Wanneer worden laptops uitgedeeld/opgehaald. De leerlingen die in september zullen starten in het 1e, 3e en 5e jaar  met het laptopproject hebben samen met de brochure de regeling rond afhalen van de laptops digitaal ontvangen.