top of page
43.png

Milieu Op School

MOS-schoollogo_web-234x437.png

De toekomst van onze planeet is bedreigd. Jongeren weten dat en willen er ook iets aan doen. Het is echter niet altijd duidelijk hoe ze hun steentje kunnen bijdragen. Onze school heeft zich daarom in 2005 geregistreerd als MOS school. Met het hele schoolteam bouwen we aan een milieuvriendelijke en duurzame school.

​Elk schooljaar werken we aantal acties uit om de milieuproblematiek onder de aandacht te brengen. We zijn steeds op zoek naar gemotiveerde leerlingen en leerkrachten die projecten mee willen uitwerken. 

 

Hieronder een greep uit de acties.

INZAMELING OUDE INKTPATRONEN

Weet je niet wat te doen met je lege inktpatronen of oude GSM’s? Je kan ze steeds meebrengen naar school en in de inzamelbox aan de lift op de gelijkvloerse verdieping deponeren.

Op deze manier worden de herbruikbare onderdelen van de inktpatronen gerecycleerd.

Hiermee dragen we bij aan een vermindering van de groeiende afvalberg.

Ecoplus Flyer NL 2020.jpg

OXFAM@SAT

Zin in een (h)eerlijk tussendoortje? Eén middag per week kan je producten van de wereldwinkel kopen.

Vrijwillige leerlingen en de MOS-raad staan je met de glimlach op te wachten!

IMG_3006.jpeg

TUTTI FRUTTI

De jeugd vindt fruit wel lekker maar eet het te weinig. Door op school fruit aan te bieden, hopen we een stap in de gezonde richting te zetten. Voor een goede prijs kan je een fruitabonnement nemen, waardoor je wekelijks kan genieten van één stuk fruit op school. De fruithandelaar zorgt voor kwaliteitsvol en seizoensgebonden (streek)fruit.

 

DSCN3765.JPG

ZWERFVUILACTIE

Binnen het opvoedingsproject van onze school hebben we aandacht voor het groeien tot een consumptie- en milieubewuste volwassene. Daarom organiseren we een zwerfvuilactie in de schoolomgeving.

 

Tijdens deze grootscheepse opruimactie gaan de leerlingen van het tweede jaar op pad met vuilniszak en handschoenen om het zwerfvuil aan te pakken.

IMG_20201127_081855_edited.jpg

FIETSEN IN DE KIJKER

Heel wat leerlingen nemen de fiets naar school. Dit willen we aanmoedigen met verschillende acties. We hechten immers veel belang aan de gezondheid, sportiviteit en verkeersveiligheid van de leerlingen en personeelsleden. 

En niet onbelangrijk: Onze planeet zal er alleen maar baat bij hebben!

Voor de eerstejaars organiseren we jaarlijks een fietsdag. Ook richten we enkele keren per jaar een fietsactie in, waarbij we de hele school stimuleren om veilig en goed zichtbaar met de fiets naar school te komen.

bottom of page