top of page
37.png

PASTORALE WERKING

STARTVIERING

Bij de start van elk schooljaar willen wij al onze leerlingen en leerkrachten verwelkomen in een startviering. Het is een moment van bezinning waarin ook het jaarthema voorgesteld wordt. Iedereen krijgt op het einde een armbandje waar het jaarthema op staat, zodat we tijdens het ganse schooljaar herinnerd blijven aan de rode draad die door dit schooljaar loopt, ons jaarthema.

Dit schooljaar is het thema "Vinden wat je zoekt".

startviering.jpg

VASTENACTIE

Met onze jaarlijkse vastenactie steunen we telkens een goed doel uit het Zuiden. De leerlingen zamelen geld in door sponsoring van de vastenvoettocht, de verkoop van steunpakketten, plantjes, …

Copyright Cunina - petekinderen Muntuyed

Enkele voorbeelden van organisaties die wij in het verleden gesteund hebben:

  • Cunina, een Belgische onafhankelijke ontwikkelingsorganisatie die kansarme kinderen in het Zuiden naar school stuurt via peterschappen. Wij zijn er, samen met Cunina van overtuigd dat onderwijs de sleutel naar een betere toekomst is. Ondertussen zijn wij peter van Bredmana Fleurival (meisje uit Haïti) en James Angelo Toledo Dela Cruz (jongen uit de Filipijnen).

  • Akany, een organisatie opgericht door Dominique Gilles (zaakvoerder Cibo Tildonk), die al meer dan 25 jaar actief is in Madagaskar. Het is een scholingsproject voor kansarme kinderen. Onze leerlingen hebben geld ingezameld voor het boren van grondwaterputten om iedereen zuiver drinkwater aan te bieden en voor het vervangen van de daken van de school.

We sluiten de vastenactie af op de laatste dag voor de paasvakantie met een vastenvoettocht, een sobere maaltijd en een muzikaal samenzijn. Een wondermooie dag met veel stralende gezichten!

Foto copyright Cunina

In maart 2023 steunen we 't Mayakind van Nu, een kleine Vlaamse organisatie die zich inzet voor arme kinderen in Guatemala. De opbrengst van de vastenactie zal ingezet worden om voor de kinderen schoolpakketten aan te kopen.

KERSTBEZINNING

Op de laatste dag voor de kerstvakantie verwelkomen we de leerlingen ’s ochtends met gezellige kerstmuziek en kerstkoekjes, kerstmutsen en foute kersttruien! 

Zo sluiten we samen het eerste trimester op een feestelijke manier af. 

 

Tijdens een kort bezinningsmoment staan we even stil bij onze kerstwensen en bij wat we voor andere mensen kunnen betekenen tijdens de kerstperiode. 

We sluiten de kerstbezinning af door wenskaartjes te schrijven voor de bewoners van een van de woonzorgcentra in de buurt.

Kerstbezinning.jpg

KAART- EN POSTERBEURS

Een kaartje schrijven is een klein gebaar maar kan voor iemand veel betekenen. 

 

De pastorale werkgroep organiseert jaarlijks tijdens de restaurantdagen en de week vooraf een kaart- en posterbeurs. Hiervoor werken we samen met UM (Uitgeverij Muurkranten), die ons een ruim aanbod van kaarten en posters biedt.

De opbrengst gaat rechtstreeks terug naar onze leerlingen. Die wordt gebruikt voor het organiseren van workshops, de vastenactie, …

bottom of page