Pastorale werking

logo_SAT.jpg

Startviering - bezinningsmoment

Bij de start van elk schooljaar wordt het jaarthema voorgesteld in de startviering of bezinningsmoment. 

Dit schooljaar is het thema "Vinden wat je zoekt"

In de loop van het jaar verzorgt de pastorale werkgroep verschillende bezinningsmomenten. 
 

Vastenactie

Naar jaarlijkse gewoonte stappen we de laatste vrijdag voor de paasvakantie voor het goede doel. We organiseren een vastenactie om onze solidariteit uit te drukken met de mensen uit het Zuiden.

 

Leerlingen halen vooraf via een sponsorlijst geld op. Zo steunen we Cunina, een Belgische onafhankelijke ontwikkelingsorganisatie, die kansarme kinderen in het Zuiden naar school stuurt via peterschappen. Wij zijn er, samen met Cunina, rotsvast van overtuigd dat onderwijs de sleutel naar een betere toekomst is.

Als school engageren we ons nu om het financiële peterschap aan te gaan van Bredmana Fleurival, een kansarm kindje uit Haïti, en van een kansarme jongen uit de Filipijnen.

 

Mogen wij ook op jouw steun rekenen zodat deze kinderen naar school kunnen gaan?

 

Meer info over deze peterschappen vind je op de website van Cunina.

Foto's copyright Cunina
 

Missing you

In de aanloop naar Allerheiligen en Allerzielen denken we even terug aan alle dierbaren die we verloren. De pastorale werkgroep maakte een ruimte waar leerlingen met muziek, een kaarsje, een briefje of zonder woorden op een eigentijdse manier uitdrukking geven aan hun gevoelens van verdriet, afscheid en gemis.

 

Altijd iemands

mama, papa, vader, moeder, zoon, dochter, broer, zus, oma, opa, bompa, bomma, tante, nonkel, neef, nicht, stiefbroer, stiefzus, vriend, vriendin, buur, kennis

Altijd iemand

gekend

geliefd

gemist

Kaartjes- en posterbeurs

Een kaartje schrijven is een klein gebaar maar kan voor iemand veel betekenen.

 

Om hun eigen werking te financieren, organiseert de pastorale werkgroep jaarlijks tijdens de restaurantdagen en de week vooraf een kaartjes- en posterbeurs. 

016 60 19 50

Kruineikestraat 5
3150 Tildonk
België

  • Facebook
  • Instagram