top of page

PETMET: peters en meters

De peter– en meterwerking werd opgestart vanaf schooljaar 2012-2013, op vraag van het PRO-team: leerlingen uit de derde graad zouden leuke dingen kunnen organiseren voor leerlingen uit de eerste graad. Na wat denkwerk was PETMET geboren. Veertig enthousiaste leerlingen van het vijfde jaar stelden zich kandidaat om een klas eerstejaars gedurende een jaar te begeleiden. En zo geschiedde.

De peters en meters zorgen vandaag niet enkel voor leuke activiteiten voor hun klasje, ze zijn ook een aanspreekpunt op de speelplaats. Ze moedigen hun klas aan voor de eerste evaluatieperiode en zorgen voor fijne schoolherinneringen vlak voor de vakanties.

De PETMET-werking is een deel van het GOK-beleid van Sint-Angela. We willen het welbevinden van élke leerling aandacht geven op onze school. Door naast een klasleraar nu ook een groepje leerlingen in te schakelen per klas, geven we de eerstejaars extra mogelijkheden om bij iemand terecht te kunnen met hun nieuwsgierige vragen.

Stevige start en Blije bus

IMG_0370X.JPG

Tijdens de eerste schooldag leren de eerstejaars onmiddellijk hun peters en meters kennen in hun eigen klas. Ze maken kort kennis en zien elkaar aan het einde van de dag terug: de peters en meters begeleiden de leerlingen naar de juiste bussen.

Lunch en lol en Spring in 't spel

Tijdens de tweede week spelen we samen kennismakingsspelletjes tijdens de middagpauze. Zo  leren de leerlingen hun eigen klasgenoten beter kennen en zorgen we voor een goede klassfeer. PETMET gaat ook een dag mee op de tweedaagse van de eerstejaars om alvast die eerste topherinneringen aan SAT te creëren - een paparazzispel in het bos - wie maakt de sterkste klasfoto's?!

Halloween-tegen-allen en Dolle donderdag

Vlak voor de herfst– en de krokusvakantie schieten de PETMET’ters in actie om hun klas(sen) van een onvergetelijke activiteit te voorzien. Een griezelspel klas tegen klas, koken, improviseren of een bosstratego… Samen spelen = samen plezier maken = samen vrienden zijn!

IMG_0429X.JPG

Pittige picknick

We sluiten het schooljaar af met een gezellige picknick met alle eerstejaarsklassen, uiteraard met hun eigen PETMET'ters erbij. Wat zal jij nooit vergeten van jouw eerste jaar?

IMG_0401X.JPG

Free style PETMET

Creatieve PETMET’ters zorgen af en toe voor een verrassend tussendoortje. Samen middageten in de klas, een kleine Sinttraktatie als aanmoediging voor de eerste examens of een spelletje om de klassfeer te bevorderen.

IMG_0441X.JPG

Eerstejaars over hun PETMET-jaar

“PETMET is echt superleuk! Je speelt er vele spelletjes mee. Ooit maakten we koekjes. Superlekker! Als je je ooit eens niet goed voelt op school, dan is PETMET echt een goed hulpmiddel.” (1AA)

“Ik vind de meters kei leuk want ze zijn er voor je en er zijn leuke activiteiten, zoals het Halloweenspel of het koken in klas. Jammer dat het alleen het eerste jaar is" (1B)

“Heel leuk! Ze doen heel veel voor ons, en als ik zou kunnen kiezen wil ik ook graag  PETMET worden.” (1AC)

“Het was tof, de spelletjes die we deden. We hadden vier meters die alles deden. Dan hadden we het idee, we gaan iets terugdoen. En dan hebben we aan hen een kussensloop gegeven met al onze namen.” (1AD)

bottom of page