top of page
46.png

Een inschrijving in een nieuwe school brengt een aantal praktische en administratieve verplichtingen met zich mee. We hopen echter in de eerste plaats dat je je snel thuis zal voelen bij ons.

 

Je hoopt terecht te komen in een klas met toffe vrienden en vriendinnen. Je verwacht een stevige aanpak, maar toch veel respect en menselijkheid. Je wilt heel wat interessants bijleren en de fundamenten leggen voor een latere loopbaan. Je wilt groeien en ruimte krijgen om jezelf te ontwikkelen.

 

We willen je kwaliteitsvol en eigentijds onderwijs aanbieden. Wat dit allemaal inhoudt, zal je in de loop van het schooljaar geleidelijk ontdekken. Maar we wensen je eerst nog een heerlijke vakantie toe.

Welkom.png

NOODZAKELIJKE DOCUMENTEN

Voor een soepele afwerking van de administratie vragen we u de volgende gegevens zo snel mogelijk en uiterlijk maandag 1 juli 2024 aan de school te bezorgen:

 

 • het rapport van het schooljaar 2023 – 2024;

 • een kopie van de identiteitskaart – voor leerlingen die nog geen identiteitskaart hebben: een kopie van de KIDS ID;

 • eventueel een attest van leerstoornis.

Extra bij inschrijving 1ste jaar:

 

 • het getuigschrift basisonderwijs;

 • eventueel de BaSo-fiche.

 

Van alle documenten mag u ons een kopie of scan via de post of mail aan info@satildonk.be bezorgen. Originele documenten worden eind september aan de leerlingen teruggegeven (behalve het getuigschrift, dat in het dossier van de leerling bewaard wordt).

SCHOOLBOEKEN EN ANDERE SCHOOLBENODIGDHEDEN

 • De aankoop van andere schoolbenodigdheden kan best uitgesteld worden tot september. De vakleraren zullen dan specifieke uitleg geven. U krijgt voldoende tijd om het gevraagde aan te schaffen.

 

 • Ook de kledij voor de lessen lichamelijke opvoeding of praktijkvakken wordt besproken tijdens de eerste les.

 

 • Een naam op alle schoolmaterieel helpt ons bij het terugbezorgen van verloren voorwerpen.

Alle leerlingen op Sint-Angela beschikken over een degelijke, persoonlijke laptop. De aankoop van de laptops gebeurt door de school en de leerlingen betalen een gebruiksvergoeding per schooljaar. 

Als je in de tweede of derde graad instroomt in een nieuwe studierichting, dan heb je voor sommige vakken niet altijd de juiste vooropleiding of basiskennis verworven om meteen van start te gaan. Soms is een inhaalpakket tijdens de zomervakantie nodig. 

DE EERSTE SCHOOLDAG

 • Tijdens de tweede helft van augustus krijgt elke ingeschreven leerling een mail. Hierin vindt u de precieze dagindeling van de eerste schooldagen en concrete informatie.

 • Op de eerste schooldag krijgt uw dochter/zoon de schoolregels. Hierin zal u nog nuttige, aanvullende informatie lezen.

 

 • Op maandagavond 9 september is er een infomoment voor ouders van nieuwe leerlingen. Ook de klassenleraren zullen u toespreken en hun rol toelichten. De kalender met andere activiteiten en vrije dagen wordt later gepubliceerd op de website.

 

 • Alleen leerlingen van Tildonk krijgen de toelating om thuis te eten.

VERTROUWELIJKE INFORMATIE

Mocht u medische, sociale... informatie willen doorgeven, dan kan dit op een vertrouwelijke manier. De directeur verwerkt deze gegevens op de meest discrete manier. Zij zal alleen anderen inlichten als de informatie noodzakelijk is om de beste begeleiding te bieden (bijvoorbeeld klassenleraar, zorgcoaches). U mag deze informatie schriftelijk in een gesloten envelop aan de directeur, mevrouw Ilse Van Ermengem, bezorgen. Vermeld duidelijk "vertrouwelijke informatie" op de envelop.

 

Medische gegevens kan u bij de inschrijving via de gezondheidsfiche meedelen. 

BUSVERVOER

Welke buslijnen stoppen er aan Sint-Angela Tildonk? Hoe weet ik welke bus ik moet nemen? Enkele handige tips en tools voor u samengebracht om onze school makkelijk te bereiken met de bus.

VOORLEESSOFTWARE

Komt uw kind in aanmerking voor voorleessoftware? Via het project Leesvoor!Vlaanderen krijgt elke leerling in Vlaanderen die voorleessoftware nodig heeft, er gratis toegang toe. Dit houdt in dat elke leerling 

 • met een attest dyslexie/dyspraxie/dysorthografie 

 • of met een (gemotiveerd) verslag 

 • of met ernstige lees- of schrijfproblemen (attest van het CLB) 

gratis voorleessoftware kan aanvragen door zich te registreren bij www.adibib.be. Via hetzelfde kanaal kunnen dan ook de schoolboeken in digitale vorm worden besteld. U kan de ISBN nummers van de boeken opzoeken via de bestellijst van Lichtvis. Meer info hierover en hoe we dit gebruiken op onze school vindt u op Smartschool.

PRIVACYVERKLARING

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese verordening die regels oplegt waaraan overheden, bedrijven en alle andere organisaties moeten voldoen als ze persoonsgegevens verwerken. Vanaf 25 mei 2018 is deze verordening in werking getreden. Alle documenten hieromtrent voor onze school kan u terugvinden op onze schoolwebsite.

bottom of page